Notícies

Obert el període d’inscripció a la Coppieters Academy sobre els drets de les minories en una Europa canviant

28/3/2017

El Centre Maurits Coppieters, entitat europea de la qual forma part la Fundació Nexe, organitza la Coppieters Academy 2017. Es tracta d’un curs intensiu pensat per a que les persones participats adquireixen un coneixement en profunditat sobre la Unió Europea a través d'una sèrie de conferències, tallers interactius i visites d'estudi. El curs tindrà lloc entre el 12 i 14 de setembre a Brussel·les i el període d’inscripció finalitza el proper 30 d’abril.

La Coppieters Academy és una oportunitat per a compartir i intercanviar idees amb destacats acadèmics i investigadors, responsables de polítiques públiques en diverses institucions europees i altres professionals amb experiència. Les sessions tindran una orientació pràctica amb l'objectiu d'inspirar i motivar a les participants a pensar de manera crítica, reflexionar i investigar.

Aquest curs està dissenyat com una introducció a les polítiques europees sobre els drets humans, la diversitat lingüística i cultural, els drets de les minories, l'autodeterminació, el principi de subsidiarietat, i el procés d'integració europea. Tots aquests temes són més urgents que mai en el context europeu actual: Catalunya i Escòcia han iniciat el procés cap a la seua independència, el paper de les regions i les ciutats europees està canviant, i, alhora, l’euroescepticisme, el discurs de l’odi i la discriminació dels grups minoritaris és creixent, per esmentar només algunes de les qüestions més actuals.

El curs està obert a 20 estudiants de ciències polítiques o camps relacionats interessats en els assumptes europeus, les relacions internacionals, la diplomàcia, la governança, els drets humans, i en altres temes relacionats amb les ciències socials. El preu és de 250€ i s’hi inclou l’ allotjament i el reemborsament de fins a 200 € de despeses de viatge, entre d’altres. El programa complet i altres detalls de la inscripció els trobareu ací.

Per a fer la inscripció cal emplenar el formulari de sol·licitud i enviar-ho a la direcció que s’hi indica abans del 30 d’abril. Tags: internacional, model d'Estat, cultura democràtica, organització territorial, Europa.Tags: internacional, model d'Estat, cultura democràtica, organització territorial, Europa.cerca