Documents

[Vídeo] Presentació del #Demos5

4/3/2014

El quadern #Demos5 va estar presentat públicament el passat dijous 20 de febrer , a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València en el marc del VIIIé Seminari Debat d’Idees Valencianistes organitzat per l' ACV Tirant lo Blanc.

 

A Espanya, i particularment al País Valencià, hi ha una extensa experiència en planejament i gestió urbanístics. El sector de la construcció, d’edificació i d’obra civil, ha sigut un dels pilars del creixement econòmic en diferents períodes, especialment al País Valencià. Ara bé, quan la construcció es converteix en una finalitat per si mateixa com a excusa per a especular amb el sòl, el desenvolupament no és sostenible i porta com a conseqüència la misèria econòmica, social i ambiental que vivim. Aquest llibre fa una radiografia d’aquest procés i les seues conseqüències; i acaba amb unes conclusions per a ajudar els valencians a concretar un projecte col·lectiu de futur basat en el treball productiu i no en l’especulació. 

El quadern és obra de Josep Lluís Miralles i Garcia. Doctor enginyer de camins, canals i ports, i exerceix de professor titular d’Urbanística i Ordenació del Territori a la Universitat Politècnica de València. Actualment és director del Departament d’Urbanisme de la UPV. 

Pots consultar el #demos5 en PDF o adquirir exemplars en paper des d'ací. Tags: urbanisme, economia valenciana, Fundació Nexe, llibres, ACV Tirant lo Blanc.Tags: urbanisme, economia valenciana, Fundació Nexe, llibres, ACV Tirant lo Blanc.cerca