Notícies

Presentació de 'Nació i identitats: pensar el País Valencià'

5/5/2013

El pròxim divendres 10 de maig, a partir de les 19 hores tindrà lloc al CM Rector Peset de la Universitat de València la presentació del llibre Nació i identitats: pensar el País Valencià.

PensarPVVLC

El Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, ubicat a la Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4 de la Ciutat de València acollirà aquest acte de presentació que comptarà amb la participació de la presidenta del Tirant i la Fundació Nexe, Nathalie Torres, l'editor Vicent Olmos , el politòleg i coautor del llibre Anselm Bodoque, i el també coautor i coordinador del llibre Vicent Flor. NACIÓ I IDENTITATS: PENSAR EL PAÍS VALENCIÀ és un projecte de llibre col·lectiu sobre la identitat valenciana en valencià que, publicat per la prestigiosa editorial Afers (en la col·lecció Els llibres del contemporani) i que es distribuirà per les llibreries del país i de la resta de territoris del nostre domini lingüístic.

El llibre és una iniciativa de la Fundació Nexe i de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i consisteix en cinc aportacions diverses i pluridisciplinars escrites per l’historiador Ferran Archilés, el sociòleg Rafael Castelló, el politicòleg Anselm Bodoque, el sociolingüista Brauli Montoya i el sociòleg Vicent Flor sobre aspectes diferents de la conflictiva construcció de les identitats regionals i nacionals al País Valencià. També compta amb un pròleg de Joan Francesc Mira.

El llibre recull investigacions en els camps de la sociologia, la història, la ciència política i la sociolingüística escrites per investigadors de procedències diverses i ho fa d’una manera divulgativa i accessible per a tothom. Aquest volum inaugurarà les Trobades Nexe, que consistiran en una trobada anual d’especialistes amb una temàtica comuna per a aportar reflexions sobre aspectes estratègics del País Valencià.Tags: Fundació Nexe, política lingüística, identitat valenciana, ACV Tirant lo Blanc.Tags: Fundació Nexe, política lingüística, identitat valenciana, ACV Tirant lo Blanc.cerca