Notícies

"Nacions i identitats. Pensar el País Valencià" en Alacant

24/4/2013

El pròxim divendres 26 d'abril, la Universitat d'Alacant acollirà una presentació del llibre "Nacions i identitats: Pensar el País Valencià"  editat per Afers gràcies a la iniciativa del Tirant, la Fundació Nexe i les aportacions de centenars de mecenes.L'acte tindrà lloc a les 12 hores, al Saló de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant dins de les "I Jornades 25 d'abril" organitzades pel Servei de Política Lingüística de la Universitat d'Alacant. Intervindran Brauli Montoya, catedràtic de la UA i Vicent Flor, professor de la Universitat de València, tots dos coautors del llibre.

PensarPVAlacant

NACIÓ I IDENTITATS: PENSAR EL PAÍS VALENCIÀ és un projecte de llibre col·lectiu sobre la identitat valenciana en valencià que, publicat per la prestigiosa editorial Afers (en la col·lecció Els llibres del contemporani) i que es distribuirà per les llibreries del país i de la resta de territoris del nostre domini lingüístic.

El llibre és una iniciativa de la Fundació Nexe i de l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i consisteix en cinc aportacions diverses i pluridisciplinars escrites per l'historiador Ferran Archilés, el sociòleg Rafael Castelló, el politicòleg Anselm Bodoque, el sociolingüista Brauli Montoya i el sociòleg Vicent Flor sobre aspectes diferents de la conflictiva construcció de les identitats regionals i nacionals al País Valencià. El llibre compta amb un pròleg de Joan Francesc Mira.

El llibre recull investigacions en els camps de la sociologia, la història, la ciència política i la sociolingüística escrites per investigadors de procedències diverses i ho fa d’una manera divulgativa i accessible per a tothom. Aquest volum inaugurarà les Trobades Nexe, que consistiran en una trobada anual d’especialistes amb una temàtica comuna per a aportar reflexions sobre aspectes estratègics del País Valencià.Tags: Fundació Nexe, política lingüística, identitat valenciana, ACV Tirant lo Blanc.Tags: Fundació Nexe, política lingüística, identitat valenciana, ACV Tirant lo Blanc.cerca