Notícies

"El finançament dels valencians", el #Demos2 al Campello

23/4/2013

El pròxim divendres 3 de maig tindrà lloc a El Campello la presentació del segon dels quaderns Demos de la Fundació Nexe "El finançament dels valencians. Una insuficiència històrica. #demos2 " obra de l'analista financer i soci de l'ACV Tirant lo Blanc, Rafael Beneyto.

tarjademos2CAMPELLO

L'acte de presentació tindrà lloc a partir de les 20 hores a la Sala Ramón Llull del Centre Cultural "La Biblioteca" ubicada a la Plaça de Canalejas (antiga plaça de l'esglèsia) .Mapa ací. 

El País Valencià suporta un fort dèficit fiscal amb l’administració central, a pesar que el seu nivell de renda per habitant és inferior a la mitjana estatal i molt lluny d’altres comunitats autònomes considerades riques. Des de la implantació de l’anomenat Estat de les autonomies, tots els models de finançament autonòmic ens han penalitzat i hem rebut menys recursos per habitant que la mitjana, tot i haver de prestar els mateixos serveis. Aquesta insuficiència històrica ens aboca a la limitació de l’estat del benestar (sanitat, ensenyament i serveis socials) i a la impossibilitat de tindre polítiques eficaces d’estímul de l’activitat econòmica i l’ocupació. Aquest document ens ho explica de manera entenedora i amb el suport de dades. D’altra banda, mentre es discuteix sobre la millora d’aquest finançament, l’autor va més enllà i proposa un acord amb l’Estat perquè aquest ens cedisca la recaptació de tots els tributs i en perceba una part en funció de les seues competències.

Rafael Beneyto és analista financer de professió. Estudià ciències econòmiques a la Universitat de València i és màster en direcció d’empreses per la mateixa universitat. Diploma d’agent financer per la European Financial Planning Association-Espanya (EFPA). Ha estat regidor d’hisenda i de promoció econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent (la Vall d’Albaida). Membre del comité d'experts que redactà un estudi sobre el nou model de finançament per encàrrec de les Corts valencianes.

Descarregueu el llibre en versió pdf o adquiriu-lo en paper ací.Tags: ACV Tirant lo Blanc.Tags: ACV Tirant lo Blanc.cerca