Notícies

#dospuntzero tractarà a València la revolució social de les xarxes

8/9/2012
Publicat en XXII Universitat del Tirant

 

L'ACV Tirant lo Blanc organitza la XXII edició de la Universitat del Tirant, un espai anual de formació que l’entitat valencianista dedicarà enguany, amb el títol de #dospuntzero, a analitzar l’impacte de les xarxes en la societat valenciana. Durant els dies 20, 21 i 22 de setembre, per Ca Revolta i l’Octubre CCC passaran destacats protagonistes de la xarxa des d’àmbits ben diferents. 

Serà la primera vegada que els responsables del portal Verkami, dedicat al micromecenatge de projectes culturals i socials, o els de la plataforma Change.org, centrada en el ciberactivisme, expliquen les seues iniciatives en territori valencià. Unes presentacions que junt als tallers formatius dedicats a l’oratòria i l’activisme de les xarxes socials composaran la primera part de la Universitat #dospuntzero , programada a Ca Revolta i centrada en la participació de la gent més jove.

La segona part, programada per a dissabte, s’estructurarà en diverses taules redones dedicades a l’actualitat política, a la ciutadania, la cultura i la comunicació en clau 2.0. Pera fer-ho possiblepel #dospuntzero passaran noms com l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, el pioner de la xarxa en valencià i director de Vilaweb, Vicent Partal, el jove diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, el DJ i destacat component d’Orxata Sound System, Carles Biano, o la ciberactivista barrial i membre de la X.net, Gala Pin, entre molts altres. 

La trobada també comptarà amb l’animació musical del cantautor Toni de l’Hostal i una sessió musical del propi Dj Biano. Així mateix, també en el marc de la XXII Universitat del Tirant es presentarà la temàtica i orientació del tercer quadern Demos, fulls de recerca i de divulgació editat per la Fundació Nexe.

Obrirà les jornades Rake Signes, directora d’aquesta XXII edició de la Universitat del Tirant i les clourà dissabte Nathalie Torres, presidenta de l’entitat. L’organització i difusió de les jornades també ha seguit el model de la xarxa i ha comptat amb la col·laboració de Ca Revolta, ACPV, el sindicat estudiantil BEA i la Fundació Nexe.

Programa i inscripcions:  http://tirantdospuntzero.blogspot.comTags: política valenciana, Fundació Nexe, participació ciutadana, cultura democràtica, mitjans de comunicació, innovació, ACV Tirant lo Blanc.Tags: política valenciana, Fundació Nexe, participació ciutadana, cultura democràtica, mitjans de comunicació, innovació, ACV Tirant lo Blanc.cerca