Notícies

Es consolida el workshop valencià que congrega acadèmics, empresaris i administracions per a parlar d’economia

30/10/2017

El II workshop d’Economia Valenciana, organitzat per Nexe i la Universitat Jaume I amb el patrocini de la Generalitat, va reunir a professors, catedràtics, empresaris i càrrecs institucionals per oferir les seues diferents visions i experiències a un públic heterogeni, format tant per acadèmics i estudiants, com per professionals de diferents sectors.

Les persones assistents pogueren aprendre dels resultats i metodologies dels clústers innovadors bascos i catalans, així com descobrir què és l’Economia del Bé Comú de la mà d’exemples empresarials. Francisco Álvarez (director general d’Economia GVA) desmuntava els mites sobre la innovació, afirmant que no significa “gent jove fent apps. Tampoc inventar des de zero. S’ha d’innovar a totes les edats i sectors existents”.

També es compartiren experiències d’empreses que poden inspirar la nova via valenciana  s’aprofundí en detall en l’estat d’infrafinançament que pateix la hisenda autonòmica valenciana. “Espanya és un Estat molt descentralitzat en despeses, però gens en ingressos”, analitzava Joan Carrió (director general de Pressupostos de les Illes Balears).

A més a més, es presentaren treballs sobre temàtiques variades relaciones en l’economia, com la taxa turística, comparatives entre models productius de diversos territoris o anàlisis sobre sectors com el del tèxtil o la ceràmica.

Organitzadors i assistents quedaren satisfets amb el resultats del workshop, que dotà de nous coneixements i ferramentes per comprendre l’estat de salut i les perspectives de futur de l’economia valenciana. En paraules d’Elies Seguí (Nexe), s’ha donat “visibilitat a l'empresa valenciana, amb unes taules interessantíssimes i exemples innovadors i compromesos”. Així, es consolida aquest espai anual de debat i difusió econòmica amb visió valenciana i a cavall entre la teoria i la pràctica.

Vegeu les fotografies del worlshop en aquest enllaç i tota la informació en http://fundacionexe.org/workshops/econval17/Tags: economia valenciana, Fundació Nexe.Tags: economia valenciana, Fundació Nexe.cerca